top of page

WORKSHOPS

Op jonge leeftijd ben je op zoek naar wie je bent. Je kookt over van energie en ideeën. Opgroeien is meer dan de praktische dingen die je leert op school. De workshops van Bubblegum voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen sluiten daarop aan.

 

Creativiteit helpt je te ontdekken wie je bent en wat je wilt. We bieden scholen, onderwijsinstellingen en cultuurorganisaties daarom workshops in 

●      Dans

●      Zang

●      Spoken word

●      Rap

●      Theater

●      Studioproducties

Toegespitst op leeftijd en de wensen van de jongeren, met docenten en cursusmateriaal waarin zij zichzelf kunnen herkennen.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

waarom het werkt

We richten ons op leerlingen tussen de leeftijd van 11 en 20 jaar oud. Voor veel jongeren in onze omgeving is het niet vanzelfsprekend dat er thuis of op school genoeg aandacht is voor zelfontplooiing. Zeker nu, nu scholen hun handen vol hebben om het lerarenbestand op peil te houden. Flexibiliteit en maatwerk van onze workshops helpt scholen om jongeren deze aandacht te blijven geven, zodat ze zelfverzekerder en met meer inspiratie hun toekomst tegemoet treden.

 

De workshops helpen met meer dan met creatief leren denken. Je plek durven innemen, je gevoelens onder woorden brengen, uitbreiding van je woordenschat, taal als instrument leren gebruiken, praten met elkaar, omgaan met verschillende keuzes, je kwetsbaar durven opstellen. Allemaal vaardigheden die belangrijk zijn om mee op te groeien.

informatie voor scholen en instellingen

De workshops van Bubblegum zijn erg geschikt voor leerlingen vanaf groep 7 tot aan het afronden van een MBO-opleiding. Via creatieve lessen kunnen scholen en culturele instellingen op een makkelijke manier meer variatie in hun lespakket brengen. Onze workshops zijn leuk en uitdagend, maar leren kinderen en jongeren ook over taal en communicatie, samenwerking en zelfreflectie.

 

Onze insteek is maatwerk. Van een middagje aan de slag, een midweek in een thema duiken of een langer durend project met eindpresentatie of andere feestelijke afsluiting. Leerlingen zijn welkom op onze locatie, maar wij komen even graag met alle benodigdheden bij jullie op school.

 

De manier waarop wij meedenken maakt het de school makkelijker. Er zijn vage plannen, maar wat past nu echt bij de kids? Of ligt er al een themaweek klaar, maar mist er nog een inspirerende middag? Misschien valt er op het laatste moment een docent weg, en moet er snel een leuke vervanging komen? Alles is bespreekbaar. Ook helpen we meedenken over het financiële aspect. Bijvoorbeeld als er nog een subsidieaanvraag geschreven moet worden, of als de school advies nodig heeft over andere fondsen.

Contact opnemen

Iedere school of instelling is van harte welkom om plannen en ideeën met ons te bespreken. We zorgen voor een sluitend plan, boordevol inspiratie.

Neem contact met ons op.

bottom of page